Рено Grand Kangoo предлага 1024 конфигурации на седалките

Grand Kangoo на Рено отдавна е надхвърлил характеристиките на „баничарка”, като целта е да предложи на пазара алтернатива на SUV автомобилите при превоза на хора и ежедневното шофиране. Новото Grand Kangoo беше представено на изложението IAA Mobility в Мюнхен, като автомобилът е базиран на третото поколение Kangoo, представено през 2020 година и ще се предлага с модулен интериор и седем индивидуални седалки в три реда.

Тук идва и предложението на Рено за 1024 варианта за конфигуриране на местата на борда на автомобила, но ако започнем от най-простата – сваляне на седалките от втория и третия ред, ще се получи реален ван с товарен отсек с обем 3750 литра, като това важи при сгъната предна пасажерска седалка. Когато всички седалки са си на местата товарният отсек е с обем приемливите 500 литра. 

Другите варианти включват не само свалянето на седалките, но и сгъването им и преместването им по шейните напред и назад. А достъпът до третия ред седалки се улеснява от новите плъзгащи се врати, които са широки 83 сантиметра, с 18 повече в сравнение със стандартното Kangoo.

Вносителят на Рено и Дачия подкрепя половото равенство в автомобилния сектор

Рено не се отказва от идеята, че Grand Kangoo може да е семеен автомобил и затова пет от местата са със система Isofix.

Рено се отказа от контрола над Нисан

Бъдещите клиенти ще могат да избират измежду бензинови, дизелови двигатели и изцяло електрическа версия. Бензиновият мотор с мощност 130 конски сили идва с 6-степенна механична трансмисия или с 7-степенен автоматик с двоен съединител. Дизелът е с 95 конски сили и се предлага само с механична кутия с 95 конски сили. EV вариантът е с мощност 121 конски сили и 245 Nm въртящ момент, като енергията идва от литиево-йонна батерия с капацитет 45кВч, което осигурява пробег до 265 км по цикъла WLTP.

Колекцията на Верстапен стартира с Рено Клио

Оборудването включва камера за движение назад, отопляеми предни седалки и волан, електрическо задвижване на задните прозорци и инфотейнмънт система EasyLink. Рено започва да приема поръчки за Grand Kangoo тази година и доставките започват в началото на 2024 година.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти