Алкарас е на 1/4-финал след трисетова победа

Защитаващият титлата си Карлос Алкарас се класира за четвъртфиналите на US Open. Той елиминира без особени затруднения Матео Арналди с 6:3, 6:3, 6:4 и в следващия кръг ще играе срещу победителя от мача между Александър Зверев и Яник Синер. 

Алкарас доминираше изцяло на корта и допусна известни колебания само в третия сет, когато позволи на Арналди да направи ранен пробив, но той беше върнат още в следващия гейм. Срещата продължи час и 59 минути. 

Поставеният под номер 1 в схемата испанец стана първият тенисист с три четвъртфинала в Ню Йорк от Андре Агаси в периода 1988 - 1990. За неговия съперник пък това бе първо попадане в топ 16 на US Open. 

Място на четвъртфиналите си осигури и Андрей Рубльов, който отстрани Джак Дрейпър с 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 за 2:45 часа.

21-годишният Дрейпър претърпя тежка година заради контузии и се смъкна от 38 място в ранглистата през януари до позиция извън топ 100. Проблем с рамото го принуди да пропусне "Уимбълдън" и също застраши участието му в Ню Йорк.

След като си размениха по един сет, в третата част руснакът преодоля пасив от 0:2, взимайки шест от следващите седем гейма. В четвъртия сет Рубльов стигна до пробив в петия гейм и затвори двубоя с четвърти си мачбол. Руснакът имаше предимство най-вече при спечелените точки на вторис сервис и наложи волята си, въпреки че реализира само 4 от 17-те точки за пробив, до които достигна. 

В следващата фаза Рубльов ще премери сили с един измежду Даниил Медведев и Алекс Де Минор.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти