Проливни дъждове удрят рали “Акрополис”?

Организаторът на рали “Акрополис”, 10 кръг от Световния рали шампионат, предупреди участниците в състезанието, че може да се сблъскат с нетипични атмосферни условия през уикенда - проливни дъждове, силен вятър и гръмотевични бури. Това вече се е случвало в историята на ралито, но много рядко.

Обикновено рали “Акрополис” протича при много високи температури и сухи отсечки, по които прахолякът се вдига от автомобилите и виси неподвижен във въздуха в продължение на няколко минути.

До края на миналата седмица организаторите имаха проблеми с горските пожари около Ламия, които отложиха тестовете на заводските отбори, като Такамото Кацута изобщо не успя да тества преди ралито.

Еванс: Върнахме се в битката за титлата

Състезанието започва в четвъртък с шейкдаун близо до Ламия, а вечерта в Атина са церемониалният старт и първият суперспециален етап. След това, от петък до неделя ралито се мести в околностите на Ламия и Лутраки, където предстоят 14 скоростни етапа.

Опасност от пожари прекъсна теста на Рованпера

Ако наистина в хода на ралито вали, това ще е добра новина за лидера в световния шампионат Кале Рованпера, който в петък стартира първи по етапите и ще чисти пътя за своите съперници.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти