Холанд с ново постижение за историята

Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд записа поредно постижение за историята. Той отбеляза хеттрик в двубоя с Фулъм (5:1), като освен това добави и асистенция на сметката си. Така той вече има участие в 50 гола за "гражданите" в Премиър лийг, като стана играчът, който достига до тази кота за най-кратко време - в рамките на 39 мача. По този начин той подобри постижението на Анди Коул, който успява да направи това за 43 мача, докато легендите Алън Шиърър и Ерик Кантона го постигат за 54 мача.

"Не се притеснявайте, завърнах се! Тепърва ще ставаме все по-силни, а и досега началото на сезона ни е феноменално. Това е нова кампания и съм готов за предизвикателството", заяви Холанд след мача.

Освен това той изненадващо подкрепи мнението на треньора на Фулъм Марко Силва, който се оплака, че при първия гол на "гражданите" е имало засада.

"Да, и аз мисля, че имаше засада. Съжалявам за Фулъм, аз също бих бил бесен при подобна ситуация. Но нещата са такива, каквито са. Предполагам, че те се чувстват ужасно", допълни норвежецът.

Още от Футбол свят

Виж всички