Денис Станчовски: Нямаме право на грешки

Денис Станчовски води в класирането на националния шампионат в клас RC4 и е сред най-перспективните млади състезатели в българския рали спорт. Предстои му вълнуващ старт в ,али “България”, заедно с неговия навигатор Недялко Сивов и тяхното Peugeot 208 R2, като двамата ще се борят със сериозна конкуренция при автомобилите с един двигателен мост.

„Направихме доста състезания вече, познавам колата добре и имаме достатъчно километри с нея. Точно заради това имаме цели, които трябва да постигнем тази година. Всяко рали си има свой характер и предизвикателства в него – заяви Станчовски, цитиран от пресцентъра на рали „България”. - Рали “България” винаги е било много тежко и важно рали за всички участници. Новото и интересно тази година, е че то ще бъде на нов и непознат за нас терен. За нас е важно да направим добри записки, включително на шейкдауна и да се доверим на тях. Както в живота, така и в спорта трябва известна доза късмет, но не можем да разчитаме на случайности защото нашият спорт е опасен, нямаме право на грешки.”

На живо: Гледайте церемониалния старт на рали „България”

Рали “България” е най-престижно автомобилно състезание в страната. Неговото 52-ро издание ще се проведе между 1 и 3 септември 2023 г. в района на Велико Търново и е трети кръг от националния рали шампионат и част от Европейски рали трофей (European Rally Trophy). В него ще вземат участие 31 екипажа от четири държави. Маршрутът на надпреварата е с дължина от 150 км, разделени в тринадесет изцяло нови специални етапа.

Румънски претендент за победата се отказа от рали "България"

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти