Хамилтън не търси отмъщение спрямо Верстапен

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще кара поне още два сезона за Мерцедес, след като вчера беше оповестен новият му договор с тима. Другият пилот на Мерцедес Джордж Ръсел, също ще остане в отбора в следващите две години.

На „Монца” вчера Хамилтън обясни, че има „недовършена работа” във Формула 1 и не се е отказал от преследването на рекордната 8-а световна титла. На финала на сезон 2021 Хамилтън беше много близо до нея, но загуби битката с Макс Верстапен за победата в Абу Даби заради скандалното решение на рейс директора Майкъл Маси преди последната обиколка при зелен флаг.

Най-после: Хамилтън преподписа с Мерцедес

„Що се отнася до 2021, аз не съм човек, който търси отмъщение, изобщо не става дума за отмъщение – обясни Хамилтън. – Това е вече в миналото, нищо не може да се направи за миналото. Но можем да работим по-упорито, да сме по-прецизни и да вървим напред. Наистина вярвам, че с Мерцедес можем да спечелим заедно още състезания и титли и в това влагам цялата си енергия.”

Мерцедес сбърка при създаването на автомобила си за сезон 2022 във Формула 1, а след това и при W14 – колата, с която сега се състезават Хамилтън и Ръсел. Бившите шампиони водят битка за второто място в класирането при конструкторите, но много рядко в последните два сезона получават възможност да се борят с Макс Верстапен и Ред Бул. Хамилтън все още няма победа от Абу Даби 2021 насам, а шефът на Мерцедес Тото Волф вече обяви, че основната част от ресурсите на отбора вече се насочени към създаването на автомобила за сезон 2024.

Хамилтън: Имах темпо, за да се боря с Макс за победата

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти