Първите четирима поставени при мъжете са на 1/4-финал на Държавното

Първите четирима поставени в основната схема при мъжете се класираха за четвъртфиналите на Държавното лично първенство по тенис на открито на червените кортове на ТК Левски в София с награден фонд 10 хиляди лева.

Номер 1 Никола Колячев спечели категорично срещу Стефан Люцканов с 6:2, 6:0, а за място на полуфиналите той ще играе срещу седмия Васил Шандаров, който се справи в оспорван мач с квалификанта Петър Василев с 6:4, 4:6, 7:6(3).

Поставеният под номер 2 и национален първенец за сезона в зала Милен Янакиев надделя над квалификанта Ивайло Томов с 6:2, 6:1, а следващият му съперник ще бъде осмия в схемата Георги Мирчев, който елиминира Кънчо Недялков с 6:3, 5:7, 6:2.

Четвъртият поставен държавен вицешампион на закрито Вардан Манукян спечели без игра срещу първенеца на страната в зала от 2020 година Пламен Милушев, който се отказа заради травма.

Номер 3 Марио Радев пък се наложи над Петър Кърджиев с 6:2, 6:0, а на четвъртфиналите ще се изправи срещу Ангел Мирчев, който отстрани Мартин Латинчев с 6:3, 6:3.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти