Пламен Константинов: Трудно начало, но това не е фатално! Имаме шанс за поправителен

Пламен Константинов остана разочарован от загубата на старта на Евроволей и отдаде това на напрежението. 

"Според мен слабата ни игра се дължи най-вече, че не успяхме да издържим на сервиса на Испания и не им отговорихме със сервиз след като те ни натиснаха. Те играха по-освободено, играха, според мен, на максимум риск, получи им се всичко. Поздравления за испанците."

"Не е само наша заслуга със слаба игра, аз мисля, че те ни натиснаха и след първоначалния натиск ние не можахме да отговорим по същия начин. Сбъркахме много сервизи. Оттам това, което вкарвахме те го посрещнаха добре. Когато тръгнахме да вкарваме и да не грешим те посрещаха идеално, имаха отличен сайд-аут и атака."

"Имаше притеснение безспорно, но аз го казах, че очаквам началото да е трудно, защото има напрежение като домакин. У домакинът има повече напрежение в първи мач, отколкото при другия отбор. Те играха освободено, ние – под напрежение. Това се отрази най-вече на сервиза. Очакванията ми бяха, че ще има такъв момент, но, че ще можем да пречупим и да обърнем мача. Може би ги изпуснахме в четвъртия гейм, когато ни паднаха две топки леки от подсигуряване и тогава те направиха четири точки разлика. Отново им тръгна сервисът, изпуснахме момента, донякъде бяхме пречупили развоя на мача. Изпуснахме си момента в четвъртия гейм."

България с тежка загуба от Испания на старта на Евроволей 2023 във Варна

"Няма да коментираме съдийските грешки. Не, не е съдията, имаше отсъждания, които са коментируеми, но не е съдията. Първият проблем е в нас, а не в съдията. Най-хубавото е, че тази грешка в началото е поправима. Ако беше да изиграеш такъв фатален мач в директна елиминация, тогава ще е непоправима. Надявам се и имаме възможност да я поправим."

“Николов и  Братоев бяха с вирус. Повръщане и отпадналост имаха и двамата. Георги от два дни, а Николов вчера цяла вечер. Мислехме да запазим Алекс, но го пуснахме в третия гейм. Надявам се за следващия мач да са готови. За следващата среща амбициите остават високи дори и след днешната загуба. "Още със следващия съперник очаквам да играем нашата игра. Трябва да излезем бързо от тази ситуация."

"Психиката се изгражда в такива мачове и те трябва да се изиграят и трябва да се загубят. Има момчета, на които това им е първо голямо първенство. Не е лесно да влезеш на такъв форум и да покажеш вече устойчива психика. Да не сме прекалено критични към тях или да сме поне малко по-търпеливи. Пак казвам – аз се надявам, че все още имаме шанс да поправим нещата, да не пребързваме с крайни заключения.“

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти