Стилиян Петров: Системата в българския футбол е много закърняла

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров направи коментар относно ситуацията в българския футбол. Както е известно, бившият футболист на ЦСКА, Селтик и Астън Вила ще организира благотворителен мач на 6 септември в София.

"Всички се съгласиха моментално да се включат в каузата, без да се интересуват кой ще играе, кой няма да играе, кой ще присъства. Всички знаят какво означава тази кауза за мен, какво правя и колко си давам от времето, за да помагам на другите. Другата битка, която водим, е процес, който се случва навсякъде по света. Когато си неуспял, веднага търсиш промяна, търсиш нещо различно. 

Бербатов: Продължава чистката на клубове, имах среща с министъра и премиера

Защо не се случва революцията във футбола? Защото системата е много закърняла. Това е най-лошото нещо. Всички процеси, начина на работа, внедрените хора в целия процес, работят само за едно нещо - да задържат работното си място, не гледат за българския футбол. Това е една друга кауза, за която ни продължаваме да се борим. Няма как да се откажем, защото всички виждат къде се намира българският футбол", каза Стан пред bTV. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти