Операцията на Рикардо е успешна, той пропуска „Монца”

Операцията на счупената лява китка на Дениъл Рикардо, направена му вчера в Барселона, е била успешна, съобщи пилотът на Алфа Таури в социалните мрежи.

Австралиецът катастрофира по време на втората свободна тренировка за Гран При на Нидерландия и беше сменен от дебютанта Лиам Лоусън, който вчера финишира 13-и на „Зандвоорт”.

„Здравейте. Операцията беше тази сутрин и вече си имам първата метална пластина. Голямо благодаря за всички, които ми писаха и поддържаха духа ми. Това не е крачка назад, а част от процеса на завръщането ми”, написа Рикардо, който смени Ник де Врийс в хода на сезона след освобождаването на нидерландеца.

Макс Верстапен изравни рекорда за поредни победи с хладнокръвно каране в Нидерландия

Рикардо замина за Барселона още в петък вечерта, за да бъде прегледан от доктор Хавиер Мир, който се занимава с контузиите на пилотите в MotoGP и който успя само за 12 дни преди началото на сезона да върне Ланс Строл зад волана, въпреки че канадецът пропусна предсезонните тестове в Бахрейн заради падане с велосипед.

Кога можем да очакваме Рикардо обратно във Формула 1?

Със сигурност, Рикардо ще пропусне Гран При на Италия на „Монца” този уикенд, но най-вероятно няма да може да кара и в Сингапур в средата на септември. Шефът на Алфа Таури Франц Тост потвърди, че Лоусън ще работи на симулатора, за да се подготви за състезанието на „Монца”.

Макс: Много съм щастлив от тази победа

В същото време шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър коментира, че уличното трасе в Сингапур е сред най-тежките и едва ли ще е подходящо точно там да се завърне Дениъл с все още невъзстановената му лява китка, но това ще се обсъжда след „Монца”.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти