Може да се наложи Рикардо да бъде опериран

Пилотът на Алфа Таури Дениъл Рикардо катастрофира вчера във втората свободна тренировка за Гран При на Нидерландия и е със счупена китка на лявата ръка. Австралиецът ще пропусне уикенда на „Зандвоорт”, като мястото му ще заеме резервният пилот на тима Лиам Лоусън.

Рикардо се удари на обратния завой №3, като се заби в предпазната стена в опит да избегне завъртелия се Макларън на сънародника му Оскар Пиастри, който секунди преди това се заби в предпазната ограда.

Шефът на Алфа Таури Франц Тост призна снощи, че може да се наложи Рикардо да претърпи операция на лявата ръка, тъй като контузията му се е оказала по-сериозна от очакваното.

Рикардо пропуска Гран При на Нидерландия, Лоусън го сменя

„Положението е сериозно, Дениъл не може да кара, има счупена метакарпална кост на лявата ръка – обясни Тост. – Със сигурност няма кара този уикенд, ще видим какво ще стане за „Монца”, но може ще се наложи и операция. Лекарите ще решат в следващите няколко дни.”

Норис поведе пред Верстапен във втората тренировка на "Зандвоорт"

След това Тост уточни, че се надява на по-бързо възстановяване на Рикардо.

Верстапен иска по-добър баланс от RB19 за квалификацията

„Обикновено възстановяването след такава контузия отнема до 6 седмици, но тук става въпрос за пилот от Формула 1 и се надявам този процес да е по-къс, тъй като искаме Дениъл да се върне по-бързо зад волана. Инцидентът беше странен, тъй като Рикардо нямаше какво да направи. Пиастри се оказа пред него, беше се забил в стената и Дениъл вървеше веднага след него, не можа да реагира и катастрофира. Казах му че много съжаляваме, тъй като с това темпо Дениъл можеше да е в топ 10.”

Във Ферари започват от нулата за сезон 2024

Тост потвърди, че болките в ръката на Рикардо са били много силни и допълни, че след вчерашното му посещение в болницата, днес пилотът ще е на преглед при друг лекар, за да се реши дали се налага операция.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти