Верстапен иска по-добър баланс от RB19 за квалификацията

Макс Верстапен бе най-бърз в първата тренировка преди домашната си Гран При на Нидерландия във Формула 1, след което даде второ време във втората подготвителна сесия на „Зандвоорт“. В нея най-бърз беше Ландо Норис, чието топ постижение беше със само 0.023 секунди по-добро от това на Верстапен.

Норис поведе пред Верстапен във втората тренировка на "Зандвоорт"

Една от причините световният шампион да завърши петъчния ден с пасив са проблемите с баланса на RB19, които той имаше. При първата си бърза обиколка с меките гуми следобед колата му презави на изхода от третия завой, а в края на първата сесия той мина през зоната за сигурност на завои №11 и №12. Освен проблеми с баланса Верстапен имаше проблеми и с трафика и трябваше на няколко пъти да се отказва от бързи обиколки заради бавни коли пред него.

„Втората тренировка беше по-трудна, беше трудно да направя чиста обиколка. Има няколко неща, които трябва да подобрим, но дългата серия мина без проблеми и като цяло денят беше добър. Не бях много доволен от баланса в завоите, това е нещо, което ще трябва да подобрим.„За квалификацията нещата ще бъдат коригирани. Колата има потенциал и очаквам добра събота. Просто трябва да уточним някои дреболии“, заяви Верстапен пред медиите след края на петъчните тренировки.

Световният шампион спечели предишните две издания на Гран При на Нидерландия, като и в двата случая той стигна до победата на „Зандвоорт“, след като стартира от полпозишъна.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти