Перес: Никак не ми е лесно

Вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес призна, че никак не му е лесно да се бори с доминацията на Макс Верстапен този сезон във Формула 1. Двамата пилоти на Ред Бул стартираха сезона с по две победи, след като Верстапен записа серия от 8 поредни първи места, а Перес изпадна в криза и в пет поредни уикенда не успя да стигне до третата част на квалификациите, като за този период взе само един подиум.

Преди подновяването на сезона във Формула 1 Верстапен има 125 точки аванс пред Перес в борбата за световната титла.

„Никак не ми е лесно, тъй като съм наясно с автомобила, с който се състезавам – призна Перес на „Зандвоорт” вчера. – Макс използва пълноценно този потенциал. Това е трудна ситуация – знаеш, че колата ти е силна, но не можеш да я използваш на 100 процента.”

Леклер се чуди за разликата между Верстапен и Перес

Перес обаче акцентира на завръщането си в челото в последните два старта преди лятната пауза и големите възможности на RB19 – най-силният автомобил във Формула 1 този сезон.

Ред Бул: Перес остава и догодина

„Със сигурност разполагаме със страхотен автомобил, просто трябва да го използвам. Защото човек не знае кога пак ще има възможност да кара толкова силна кола”, допълни мексиканецът.

Хамилтън: Чакам силна кола, за да се боря за титлата

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти