Леклер се чуди за разликата между Верстапен и Перес

Според пилота на Ферари във Формула 1 Шарл Леклер “много хора не могат да си обяснят” голямата разлика в представянето на Макс Верстапен и Серхио Перес този сезон.

Кампанията стартира с по две победи на Верстапен и Перес в първите 4 състезания, след това обаче формата на Перес се срина, той започна да допуска твърде много грешки в квалификациите, а Макс записа серия от 8 поредни победи. 10 състезания преди края на сезона Верстапен има аванс от 125 точки пред съотборника си в борбата за световната титла.

Средната разлика в квалификациите между Верстапен и Перес е 0,9 секунди - най-голямата сред всички 10 отбори във Формула 1. И Леклер също се зачуди защо Перес продължава да изостава толкова сериозно.

Верстапен: Времето ще има важна роля този уикенд

“Мисля, че Макс е страхотен пилот, но в същото време има много хора, които не могат да си обяснят тази толкова голяма разлика между него и Чеко - обясни Леклер пред Motorsport.com. - Лично аз смятам, че отстрани е невъзможно да се разбере какво точно става в тима.”

Ред Бул: Перес остава и догодина

Но все пак Леклер също разсъждава по темата.

Ферари ще продължи да развива SF-23

“На моменти разликата между Макс и Чеко по-голяма, отколкото съм очаквал - допълни Леклер. - Но пък Верстапен е изключителен пилот и предполагам, че е много трудно да си му съотборник. Но аз няма как да видя пълната картина на случващото се в Ред Бул.”

Васьор започва преговори със Сайнц за новия му договор

Последното състезание преди лятната пауза - Гран При на Белгия на “Спа” беше показателно за съотношението на силите между пилотите на Ред Бул - Верстапен догони и изпревари Перес в 17 обиколка и на финала го победи с 22 секунди, натрупани за 27 обиколки.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти