Васьор започва преговори със Сайнц за новия му договор

Шефът на Ферари Фредерик Васьор потвърди, че в скоро време ще стартират преговорите за новия договор на Карлос Сайнц със Скудерията. Сайнц има договор с тима до края на сезон 2024 и вече обяви, че иска да е наясно от по-рано със съдбата си и се надява най-късно през зимата да знае дали ще остане в Маранело и след 2024 година.

“Още преди края на сезона ще преговаряме с Карлос - обясни Васьор пред германското списание auto motor und sport. - Сайнц е важен за нас и се надявам на успешни преговори.”

Васьор смени Матиа Биното начело на Черните кончета през зимата и стартира сериозна реорганизация на тима през този сезон, когато представянето на отбора се влоши спрямо 2022 година.

Леклер: Целта на Ферари е второто място при конструкторите

“В момента Ред Бул се представят перфектно по всеки един показател - коментира Васьор. - Няма значение дали говориш за шаси, аеродинамика, двигател, пилот или стратегия. И оттам идва разликата с другите.”

Има ли напрежение между Леклер и Сайнц?

Васьор не потвърди, че привлеченият от Мерцедес инженер Лоик Сера ще може да започне работа едва от началото на 2025 година, но коментира, че част от новите хора в Маранело могат да започнат работа от началото на 2024, други - от средата на 2024, а трети - чак през 2025.

Във Ферари пак негодуват срещу наказанието на Ред Бул

“Малко е объркващо, особено когато трябва да интегрираме нови хора в рамките на тавана на бюджетите”, допълни Васьор.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти