Ред Бул: Перес остава и догодина

Шефът на тима на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър заяви, че Серхио Перес ще остане в отбора и догодина, противно на спекулациите, че мексиканецът може да загуби мястото си.

Перес е подложен на сериозен натиск след спада на формата в пет от последните седем състезателни уикенди, когато не успя да стигне до третата част на квалификациите и взе само един подиум. Въпреки това Перес запазва второто място в класирането при пилотите, а Ред Бул има аванс от 256 точки аванс пред Мерцедес в класирането при конструкторите.

“Имаме договор с Перес - обясни Хорнър пред австралийския сайт Speedcafe. - Доволни сме от Чеко и догодина той ще кара за нас. Но е хубаво да имаме варианти… това е смисълът от Алфа Таури и Торо Росо преди това, където карат пилотите, които са кандидати за място в Ред Бул. Това е и причината за раздялата с Ник де Врийс, беше ясно, че той няма да е кандидат за Ред Бул, така че, какъв беше смисълът да продължаваме?”

Верстапен: Времето ще има важна роля този уикенд

Хорнър обаче обясни, че в Ред Бул ще търсят максимално добро решение при пилотите за сезон 2025, година преди влизането в сила на новите технически правила и година преди Ред Бул Пауъртрейнс да се превърне в пълноценен доставчик на задвижващи системи.

Заснеха Верстапен с превишена скорост във Франция

“Добре е да имаме различни варианти за 2025 - потвърди Хорнър. - Макс има договор с нас до края на 2028, а договорът на Чеко е до края на 2024. Ако Чеко се справя добре, ще продължим с него. Ако обаче това не се случи, ние няма да търсим негов заместник само сред пилотите на Алфа Таури. Има много пилоти във Формула 1, които биха искали да карат за Ред Бул.”

Чеко Перес качи болида си на покрива на казино в Лас Вегас

Дениъл Рикардо се върна като титуляр в Алфа Таури на мястото на Де Врийс и не крие амбицията си да кара отново за Ред Бул от сезон 2025. Австралиецът тогава ще е на 36 години, но това не притеснява Хорнър.

Щайнер не се сърди на Рикардо, че отхвърли офертата на Хаас

“За мен възрастта на пилотите не е пречка - потвърди шефът на Ред Бул. - Вижте какво правят Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън. Важно е какво имаш в главата и как се справяш на пистата.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти