Леклер: Целта на Ферари е второто място при конструкторите

Шарл Леклер посочи целта на Ферари за сезон 2023 във Формула 1, като тя е сериозно коригирана в сравнение началото на кампанията, когато италианците мислеха, че отново ще могат да се борят с Ред Бул.

Пилотите на Ред Бул спечелиха 12 победи в първите 12 състезания този сезон и загубиха само две квалификации. В същото време Ферари взе само три подиума, и трите спечелени от Леклер – две трети места в Азербайджан и Белгия и второ място в Австрия.

Ферари заема 4-ото място при конструкторите, зад Ред Бул, Мерцедес и Астън Мартин. Разликата с второто място и Мерцедес е 56 точки.

Макс: Приятелите ми с удоволствие пак гледат Абу Даби 2021

„Мисля, че реалистичната ни цел този сезон ще е да се преборим за второто място при конструкторите – заяви Леклер преди подновяването на сезона във Формула 1 на „Зандвоорт” този уикенд. – Това ще е предизвикателство, тъй като Макларън също участват в битката в челото, Мерцедес винаги са силни. Астън Мартин леко изостанаха напоследък, но не се съмнявам, че и те ще се върнат в челото. Но това е нашата цел.”

На „Зандвоорт” пак забраниха димките

Леклер потвърди, че Ферари ще използва още подобрения за SF-23 през втората половина на сезона, но не уточни кога точно трябва да очакваме новите компоненти и аеродинамични елементи.

Хакинен: На младите пилоти им е много трудно във Формула 1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти