Макс: Приятелите ми с удоволствие пак гледат Абу Даби 2021

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен заяви, че вече не мисли за финала на сезон 2021 в Абу Даби. Тогава Макс изпревари Люис Хамилтън в последната обиколка на състезанието, взе победата, а с нея и първата си световна титла във Формула 1. Верстапен обаче направи и друго важно уточнение.

“Приятелите ми обаче много обичат да си пускат отново това състезание - обясни Верстапен пред вестник De Telegraaf. - А аз дори не мисля за Абу Даби 2021 защото знам, че спечелих. Не съм гледал отново състезанието, за мен това е част от историята, която остава назад. Може би един ден, когато спра да се състезавам, ще си го пусна отново. В месеците след Абу Даби мислех за тази битка, гледах пак състезанието, но от един момент нататък започнах да гледам само напред.”

7-кратният световен шампион Люис Хамилтън и шефът на Мерцедес Тото Волф на няколко пъти в последните години признаха, че спомените от Абу Даби 2021 все още ги преследват и случилото се там се е отразило на мотивацията им, както на Люис, така и целия тим.

Гарет Бейл спрял да гледа Формула 1 след Гран При на Абу Даби 2021

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти