Испански национал и треньорът на Майорка се оплакаха от нововъведение в Ла Лига

Футболисти и треньори от Ла Лига се оплакаха публично от промените в шампионата. Става въпрос за тези, свързани с телевизионното излъчване на срещите от испанския елит и разрешението да бъдат допускани камери в съблекалните на отборите.

"Играчите имат доста суеверия, които не искат да излизат наяве. На мен също не ми харесва, не се чувствам удобно.Съблекалнята беше нашият личен свят, а сега някой нахлува в него", заяви вратарят на Атлетик Билбао Унай Симон на пресконференция. "Винаги съм приемал съблекалнята като нещо лично и тя е точно такава за нас. Когато излизаш за мач, се нуждаеш от ритуалите си, концентрацията си и хората, с които се чувстваш удобно. Сега това не ми харесва и не се чувствам добре, че някой се намесва в нашия свещен момент", добави испанският национал.

Най-голям интерес привлякоха кадрите, в които се вижда как съставът на Атлетик се моли преди мача с Реал Мадрид в събота. Ла Лига стимулира клубовете с финансови приходи за увеличаването на телевизионното покритие и достъпа до играчите. Наставникът на Майорка Хавиер Агире също не скри недоволството си от нововъведенията. "Преди нашият пример беше Премиър лийг, а сега изглежда искаме да правим нещо, което се прилага в демонстративните аматьорски лиги", заяви Агире, визирайки състезанието, организирано от Жерард Пике. "Сега всичко струва пари, но други неща да бъдат приоритизирани", допълни той.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти