Уебър: Доминацията на Ред Бул е трудна за разбиране от хората

Според бившия пилот във Формула 1 Марк Уебър доминацията, която неговият бивш тим Ред Бул демонстрира от началото на сезон 2023, е много трудна за разбиране от хората извън отбора.

От началото на годината „Биковете“ все още нямат загубено нито едно състезание или спринт и логично водят убедително и в двата шампионата. Макс Верстапен, който има десет победи в 12 старта, е начело при пилотите, където неговият съотборник Серхио Перес е втори. Разликата между двамата е цели 125 точки, а авансът на Ред Бул пред Мерцедес при конструкторите е цели 256 пункта.

Кога Макс Верстапен ще може да си гарантира третата поредна титла?

С оглед това огромно предимство на Ред Бул е реалистично да види първият случай на отбора, който печели всички състезания в рамките на един сезон. До момента най-близо до това е бил тимът на Макларън, който през 1988 година печели 15 от 16 състезания с Ален Прост и Аиртон Сена.

Верстапен: Ще бъде трудно да спечелим всички състезания

„Мисля, че за хората е наистина трудно да разберат това ниво на доминация. Колко работа и усилия се изискват от всички. Това е важното, трябва да покажеш уважение където е нужно. Да имаш такова предимство в спорт като Формула 1, в който толкова много неща – стоповете, надеждността, пилотските грешки, представянето на колата – могат да се объркат е рядко срещано. Определено последният път, когато това се случи беше през 1988 година“, заяви Уебър пред официалния сайт на Формула 1.

Хорнър очаква преследвачите да настигнат Ред Бул догодина

Австралиецът също така сподели своята прогноза, че победната серия на Верстапен ще продължи и след лятната пауза, която приключва следващата седмица с Гран При на Нидерландия. По думите на Уебър двукратният световен шампион с лекота ще спечели пред родна публика, за да изравни рекорда на Себастиан Фетел от 2013 година с деветата си поредна победа.

Маса предрече поредица титли за Верстапен

„Само проблеми с надеждността ще го спрат. Мисля, че светът ще се радва той да спечели домашното си състезание. Ще не невероятно той да изравни рекорда точно там, би трябвало да го направи.„Той е този, който се справя най-добре на пистата, той продължава да танцува, когато завесите паднат. Знаем колко интензивно работи той. За опонентите му той е установен пилот и вече има натрупан опит. Той се наслаждава на почивката си и ще се върне зареден и смятам, че понеже за него вече няма напрежение той ще има още по-голямо предимство“, каза Уебър.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти