Леклер разкри каква е новата цел пред Ферари за 2023 година

Отборът на Ферари имаше големи амбиции за сезон 2023, когато очакваше да се бори рамо до рамо с Ред Бул за световните титли във Формула 1. Реалността обаче се оказа коренно различна и в първите 12 старта за годината Скудерията регистрира само три подиума, без нито една победа.

Във временното класиране „Черните кончета“ заемат едва четвъртото място, на цели 311 точки зад екипа на Ред Бул, който все още няма загубено състезание този сезон. За щастие на феновете на Ферари разликата с Мерцедес и Астън Мартин, които заемат съответно второто и третото място е доста по-малка и преодолима до края на сезона. Астън Мартин е на само точка пред Скудерията, докато Мерцедес е на 50 пред тима от Маранело.

Хакинен: Ферари се бори със сериозни проблеми

В интервю за Motorsport.it Шарл Леклер разкри, че обновената цел пред Ферари до края на годината е да се пребори с тези два отбора и да завърши на втората позиция в конструкторския шампионат, на която финишира и през 2022 година.

Страхът все още не е напуснал екипа в Маранело

„Реалистичната цел за втората половина на сезона е да станем най-силния отбор зад Ред Бул, но и да се опитаме да скъсим разликата с тях. Когато говорим за 2024 година без съмнение целта на всеки е да се върне в челото и да се бори с Ред Бул. Реалистично това няма как да се случи тази година. Реалистичната ни цел е да завършим пред Мерцедес, Астън Мартин и Макларън“, заяви Леклер.

Ди Монтедземоло: Не пилотите са проблемът на Ферари

Монегаскът също така коментира и голямата разлика в представянето между пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес. След първите 12 старта и три спринта за сезона двамата са разделяни от цели 125 пункта в пилотския шампионат.

„Мисля, че Макс е страхотен пилот, но в същото време има много хора, които не могат да обяснят разликата между него и Чеко. Лично аз смятам, че е невъзможно ситуацията да се прочете правилно отстрани. Само в отбори си знаят как точно стоят нещата.„Понякога разликата между двамата е по-голяма от очакваната, но да не забравяме, че Макс е невероятен пилот. Може би е трудно да караш до него, но аз не знам каква е цялостната картинка“, обясни Леклер.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти