Маса предрече поредица титли за Верстапен

Макс Верстапен може да спечели всички световни титли до следващата голяма промяна в техническите правила на Формула 1, което ще стане за сезон 2026. Това е прогнозата на бившия пилот на Ферари Фелипе Маса.

За 2026 се очакват промени в автомобилите, както и по-опростени задвижващи системи, които ще бъдат доставяни от шест компании, включително Хонда, които се завръщат, както и Ауди.

До края на 2025 обаче правилата ще останат стабилни и в Ред Бул показаха, че се справят най-добре с тяхното тълкуване, като тази година превъзходството на тима е впечатляващо – 12 победи от 12 състезания.

Монтоя: Още 7-8 пилоти ще побеждават с колата на Верстапен

„Мисля, че до 2026, когато ще има промени в правилата, Верстапен ще спечели всичко – прогнозира Маса пред вестник Marca. – Ще имаме правила без промяна и Верстапен и Ред Бул превъзхождат другите. Така че можем да очакваме, че до 2026 Верстапен ще спечели всички титли.”

Наистина ли Доменикали смята, че Верстапен е спасил Формула 1?

Сериозните промени в техническите правила обикновено променят разпределението на силите. Примерите от най-новата история на Формула 1 потвърждават това – през 2009 на върха се оказаха Браун и Ред Бул, от 2014 започна успешната серия на Мерцедес, а от 2022 дойде доминацията на Ферари.

Хорнър очаква преследвачите да настигнат Ред Бул догодина

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти