Хакинен: Ферари се бори със сериозни проблеми

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен коментира представянето на Ферари този сезон и изоставането на италианците. Легендарният финландец разкри, че „дребните проблеми”, споменавани сравнително често от пилотите на Скудерията всъщност са доста сериозни трудности, чието решаване на търпи отлагане.

„Като гледам представянето на колата на Ферари SF-23 в определени завои, винаги си казвам: „О, колата им е сгрешена – обясни Мика пред вестник La Gazzetta dello Sport. – В началото на сезона пилотите обясниха, че имат малки проблеми, но според мен те са много сериозни, а и да не забравяме, че колата на Ред Бул лети тази година.”

Хакинен окуражи тифозите, че проблемите могат да бъдат решени и даде за пример Макларън – тимът, постигнал най-сериозен прогрес в последните състезания.

Президентът на Ферари преговарял с Хамилтън, той му отказал

„Завръщането в челото е възможно – заяви Хакинен. – Пример за това е представянето на Макларън. В Уокинг никой не обвинява другия, просто работят здраво. Хората са тези, които осигуряват успехите.”

Наистина ли Доменикали смята, че Верстапен е спасил Формула 1?

Автомобилът на Ферари този сезон не е достатъчно бърз, износва много бързо гумите, но също така и пилотите на тима допуснаха няколко грешки.

Хакинен: Доминацията на Макс няма да продължи вечно

„Пилотите на Ферари не са новаци, нямат нужда да се учат да карат – допълни финландеца. – Според мен, техните грешки, които видяхме, идват от това, че колата на Скудерията е много трудна за каране. Когата колата е трудна за каране, възможността за грешки е много по-голяма, двамата пилоти на Ферари са винаги на ръба.”

Таванът на бюджетите пречи на Ферари да догони Ред Бул?

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти