Ботас отново иска да се бори за място в Ауди

Валтери Ботас има намерение да остане в Заубер достатъчно дълго, че да е част от състава на Ауди, когато германската марка влезе във Формула 1. Сега Заубер представя Алфа Ромео, а Ботас има опция в договора с тима да кара до края на 2024 – преди сезон 2022 той подписа за две плюс една години.

В последните сезони обаче представянето на Алфа Ромео се влоши и сега тимът заема предпоследното девето място в класирането. В същото време в Хинвил се подготвят за преобразуването на тима в заводски отбор на Ауди, като сезон 2026 ще е първият за германската марка във Формула 1.

Ботас на няколко пъти е коментирал темата и на няколко пъти намекна, че може да бъде полезен на Ауди, а сега заяви, че ще се бори да остане в тима и като пилот на германската марка.

Валтери Ботас пак се пусна без гащи

„Колкото повече мисля за сезон 2026, толкова повече ми се иска да остана в спорта – обясни Ботас. – Това ще е една интересна ера в развитието на тима. Когато си фокусиран върху това, което се случва тук и сега, нямаш възможност да мислиш много напред, но за мен това има смисъл в дългосрочен план.”

Подготвя ли Валтери Ботас втора сватба?

Ботас обясни, че е уверен, че ще има преговори за оставането му в тима и като пилот на Ауди, но допълни, че все още е рано за тази тема.

Сайнц е подписал предварителен договор с Ауди?

Напълно разбираемо, германците пазят мълчание относно бъдещите титуляри на тима, въпреки упоритите слухове, че Ауди иска да привлече Карлос Сайнц от Ферари. Дори се появи информация, че испанецът е подписал предварителен договор с отбора – нещо, което пилотът отрече.

В Ауди не искат Джоу, той гледа към Хаас

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти