Президентът на Ферари преговарял с Хамилтън, той му отказал

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е преговарял лично с президента на Ферари Джон Елкан за евентуален трансфер в Маранело, но е отказал. Информацията е на авторитетния италиански журналист Лео Турини и идва в момент, в който новият договор на Хамилтън с Мерцедес все още не е подписан и нито той, нито Тото Волф се наемат да прогнозират кога ще е готов контрактът.

Сегашният договор на Хамилтън с Мерцедес изтича в края на настоящия сезон и двамата с Волф вече не обясняват, че разполагат с много време, за да се разберат.

„С Хамилтън лично се е свързал Джон Елкан – разкри Турини в Quotidiano. – И разбрах, че Люис учтиво му е отвърнал: „Не, благодаря”. И за съжаление, напълно разбираме тази реакция на Лис.”

Хамилтън коментира спекулациите, които го свързват с Ферари

По-рано тази година британският вестник The Daily Mail съобщи, че от Ферари предлагат 40 милиона паунда на сезон на Хамилтън, като от изданието също съобщиха, че пак Елкан е контактувал с Люис.

Васьор отрече слуховете, че Ферари иска да привлече Хамилтън

Самият Хамилтън на няколко пъти вече заяви, че няма намерение да напуска Мерцедес и Формула 1 и иска да спечели осмата си световна титла с тима, воден от Тото Волф.

Слух: Ферари с щедро предложение към Хамилтън за 2024 година

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти