Хорнър очаква преследвачите да настигнат Ред Бул догодина

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър очаква през следващия сезон шампионите да водят много повече и оспорвани битки със съперниците си, които би трябвало да са много близо до тях.

Този сезон Ред Бул доминира с 12 победи в първите 12 старта за годината, като Макс Верстапен спечели 10 състезания, 8 от които поредни. Разбира се, един от постоянните въпроси, свързан с това представяне е дали Ред Бул може да спечели всички състезания през годината.

„Всяка седмица нещо се случва – обясни Хорнър в подкаста на ESPN Unlapped. – Едната седмица ни гони Ферари, следващата – Мерцедес, Астън Мартин също бяха в челото в началото на годината. Всеки път, когато погледнем през рамо, зад нас има някой, това много ни помогна, но битката е много оспорвана.”

В Нидерландия: Перес няма да кара за Ред Бул догодина

Хорнър пропусна да отбележи, че редуването на преследвачите зад Ред Бул пръска точките в челото и така шампионите нямат нито един постоянен и сериозен преследвач, което им позволява да се откъснат напред със солиден аванс.

Първото DRS ограничение за Ред Бул идва

За догодина няма да има сериозни промени в правилата, а подготовката на Ред Бул за сезон 2024 ще бъде засегната от наказанието за нарушаването на тавана на бюджетите за 2021 година и допълнителното ограничение на работата във въздушния тунел заради първото им място при конструкторите в средата на сезона.

Таванът на бюджетите пречи на Ферари да догони Ред Бул?

„Когато има стабилност в правилата, разликите винаги намаляват – обясни Хорнър. – Ако искате оспорвани състезания, просто не пипайте правилата и отборите винаги ще се доближат един до друг. Така че очаквам догодина картината да е напълно различна в сравнение с този сезон. Ще ни настигнат.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти