В Нидерландия: Перес няма да кара за Ред Бул догодина

Спекулациите около бъдещето на втория пилот на Ред Бул във Формула 1 Серхио Перес продължават с пълна сила, като сега по темата говори Том Коронел. Коронел успешно съчетава работата си на тв водещ на предаванията за Формула 1 в родината на Макс Верстапен с кариерата на професионален автомобилен пилот и е изключително близък до семейството на Ник де Врийс и донякъде с фамилия Верстапен.

Перес записа пет поредни уикенда, в които не успя да стигне до третата част на квалификацията и взе само един подиум в тази серия, но в Унгария и на „Спа” представянето му се подобри. Перес обяви, че е загърбил лошата серия, а съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко коментира, че кризата на мексиканеца е приключила.

Също така, доктор Марко напомни, че Перес има договор с тима за догодина като опроверга слуховете, че заплатата на Чеко ще бъде намалена заради изоставането му в точките спрямо Верстапен.

Доктор Марко: Няма да намаляваме заплатата на Перес

„Във Формула 1 договорите са като тоалетна хартия – заяви Коронел. – Най-много пари се печелят, когато договорите се развалят, виждали сте го и преди. Разделяме се с един пилот, да, ще ни струва 20 милиона евро повече, но можем да продължим.”

Серхио Перес не се притеснява за бъдещето си в Ред Бул

След това Коронел обясни защо е уверен, че Дениъл Рикардо ще смени Перес догодина.

Щайнер не се сърди на Рикардо, че отхвърли офертата на Хаас

„Всички знаем какво ще се случи с Перес. Хайде стига, всички сме наясно – обясни Том пред racingnews365.nl. – Ясно е. Марко търси много силен втори пилот. Рикардо беше най-добрият съотборник на Верстапен, а в тима искат точно това. Перес просто не е достатъчно постоянен. Не се представя на най-високо ниво, но в това няма нищо лошо. Да не забравяме, че Рикардо победи Себастиан Фетел, когато двамата бяха съотборници в Ред Бул през 2014.”

Хорнър: Доктор Марко е PR кошмар!

Дали обаче Рикардо ще се задоволи само с ролята на втори пилот, ако се върне в Ред Бул догодина?

Дениъл Рикардо се похвали, че отново прави секс

„Дали Дениъл ще стане световен шампион? Докато е съотборник на Макс, може да забрави тази амбиция. Ред Бул има нужда от пилот, който редовно да се класира втори или трети, а точно в това Перес се проваля твърде често”, уточни Коронел.

Това е дамата, от която зависи новият договор на Хамилтън

Том си пада по бомбастичните изяви пред медиите, като миналата година успя да предизвика сериозен интерес с твърдението, че ако Люис Хамилтън напусне Мерцедес, то Тото Волф ще избере за негов заместник Ник де Врийс.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти