Серхио Перес не се притеснява за бъдещето си в Ред Бул

Серхио Перес е уверен, че бъдещето му в Ред Бул не е застрашено, особено след завръщането му в челото на класирането, както в квалификациите, така и в състезанията. Преди “Спа” Перес записа пет поредни състезателни уикенда, в които не успя да стигне до третата част на квалификацията, като се качи само веднъж на подиума в тези пет надпревари.

През това време съотборникът му Макс Верстапен записа 8 поредни победи и води в битката за титлата с общо 10 победи и 314 точки. Перес има 189 точки и се бори с Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън за второто място в крайното класиране при пилотите.

Завръщането на Дениъл Рикардо като титуляр в Алфа Таури и спекулациите, че австралиецът може да смени Перес за 2025 в Ред Бул, оказват допълнително напрежение върху мексиканеца. Чеко обаче обяви, че не се притеснява.

Ред Бул намалява заплатата на Перес?

“Всичко е в мои ръце, затова се фокусирам върху собственото ми представяне - заяви Перес. - Аз съм победител и нямам лоши уикенди. Ако ще се случват такива неща, по-добре ще си стоя вкъщи. Тук съм защото знам какво мога да направя и съм го правил и преди. Хората, които гледат състезанията забравят, че малките детайли са много важни за нашето представяне. Нещо подобно се е случвало и с другите отбори, които също са имали такива периоди.”

Люис: Ако аз карах колата на Перес, на Макс нямаше да му е лесно

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти