Сайнц е подписал предварителен договор с Ауди?

Карлос Сайнц е подписал предварителен договор с Ауди и още от 2025 година може стане пилот на Заубер, като швейцарският отбор ще се превърне в близко бъдеще в заводския тим на германската марка. Информацията е на изданието Auto Action, но анонимен източник от мениджмънта на пилота коментира, че е имало контакт с Ауди, но няма нищо подписано. За Сайнц остава най-важно да преподпише с Ферари, твърдят от неговия лагер.

Настоящият договор на Сайнц с Ферари изтича в края на 2024 и пилотът вече обяви, че иска максимално развитие по отношение преговорите му с италианците за нов договор, като испанецът се надяваше това да стане през зимата. Сайнц обясни, че иска преди началото на последния сезон по настоящия контракт да е наясно дали ще остане в Маранело.

В същото време шефът на Ферари Фредерик Васьор коментира, че новите договори на пилотите в момента не са приоритет на тима, тъй като основната цел е подобряването на представянето на Черните кончета на пистата. Но пък вече многократно се появи информация, че Шарл Леклер е преподписал за 2 плюс 3 години и ако изпълни новия си договор, ще заработи рекордните 185 милиона евро.

Леклер иска Сайнц да остане във Ферари

Смята се, че двете основни фигури, свързани с преминаването на Карлос от Маранело в Хинвил са бащата на пилота Карлос Сайнц-старши и главният изпълнителен директор на Заубер Андреас Зайдъл. Зайдъл и Сайнц-младши работеха много добре заедно в Макларън преди време и според информации от тима, Зайдъл планира да изгради заводският тим на Ауди около Сайнц, с когото да се борят за световната титла.

Защо слуховете постоянно пращат Сайнц в Ауди

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти