Новият договор на Леклер му носи рекордна заплата

Слуховете за новия договор на Шарл Леклер стават все по-упорити, като се смята, че контрактът е за 2 години с опция за още 3 сезона. Така пилотът от Монако със сигурност ще остане в Маранело до края на 2026 година и след това може би и до края на 2029.

Бъдещето на Леклер във Формула 1 обект на сериозни спекулации от известно време насам, основно заради спада в представянето на Ферари в последните два сезона. Той обаче на няколко пъти заяви, че не иска да напуска и ще продължава да се бори за стане световен шампион със Скудерията.

Новината за новия договор, който първоначално е за два сезона, беше съобщена и от френското издание Sportune, веднага след италианските източници от тази седмица.

Леклер подписал за още 5 години с Ферари?

Ако информацията на французите е коректна, то за петте сезона по новия договор на Шарл, той ще се състезава за обща сума от 185 милиона евро, като последната година – 2029 – трябва да му донесе 50 милиона евро.

Доктор Марко: Ферари и Мерцедес не са направили и крачка напред!

Новият договор ще направи Леклер пилотът с най-дълъг контракт в момента във Формула 1, тъй като най-дългият договор сега е този на Макс Верстапен с Ред Бул – до края на сезон 2028.

Ферари готви сериозен пакет подобрения за „Монца”

Смята се, че шефът на Ферари Фредерик Васьор е провел решаващата среща с мениджмънта на Леклер в края на юни, като по това време се е срещнал и мениджмънта на Карлос Сайнц, но засега испанецът няма оферта за нов контракт. Двамата пилоти на Ферари имат договори с тима до края на 2024 година.

Големият шеф на Ферари: Резултатите ни са под очакваното

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти