Хакинен за Верстапен: Той е точно като Шумахер

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен сравни усърдната работа на Макс Верстапен извън пистата с поведението на Михаел Шумахер в годините, в които той доминираше спорта. То думите на Летящия финландец двамата си приличат по това, че за тях състезанията не са само работа или хоби, а начин на живот.

Хакинен: Доминацията на Макс няма да продължи вечно

Най-редовно Верстапен прекарва свободното си време състезавайки се на симулатора, с което поддържа формата си. Шумахер пък прекарваше изключително много време зад волана на своите коли по време на тестове между отделните състезания.

„Михаел Шумахер. Той несъмнено беше невероятен пилот във Формула 1. Неговата отдаденост на спорта – състезанията бяха неговият живот! Не беше просто работа или хоби, но неговия живот. Точно това виждам и при Макс – това е неговият живот.„Той (Макс) наистина се наслаждава на това, което прави. Когато той не е в колата той или кара на симулатора, или тества и развива неща. Правейки това той не само учи, например нови траектории или точки на спиране, но развива и мозъка си. Учи се на дисциплина, научава нови неща за себе си. Единственият начин да правиш това е тренираш много и да имаш постоянна жажда за успехи“, заяви Хакинен, цитиран от racingnews365.com

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти