Мартин Сурилов: Ще се борим за победата у дома

Вторият кръг от националния рали шампионат - “Стари столици” в Шумен е домашен старт за Мартин Сурилов и навигатора му Здравко Здравков. Двамата спечелиха по-миналата година шуменската надпревара и сега Мартин се надява на нова победа пред родна публика.

“Очаквам силно състезание. Надявам се да сме уцелили правилните настройки на автомобила и да сме бързо по етапите. За нас това състезание е изключително важно, тъй като евентуална победа би ни върнала в борбата за титлата. Във всяко състезание даваме всичко от себе си. Независимо от конкуренцията, независимо от нивото, до което сме достигнали при подготовката на автомобила”, заяви Сурилов, цитиран от Шумен Онлайн.

Днес е опознаването на отсечките, а състезанието е през уикенда.

Световен шампион в WRC3 идва на рали “България”?

“Организацията на състезанието е на ниво. Вижда се, че са положени усилия както за промени, така и да се подобрят някои неща в ралито. Прави добро впечатление, че Данчо Данчев-Данчони се допитва до пилотите, взема под внимание тяхното мнение. До момента не знам някой да го в правил, а това лично аз смятам, че е изключително важно“, допълни шуменският пилот.

Започна изграждането на сервизния парк на рали "Стари столици"

През този сезон Мартин Сурилов и Здравко Здравков ще карат на всички състезания от рали и рали спринт шампионата. Програмата е пълна, а амбициите  в двата шампионата са ясни- шампионски титли. Кариерата на всеки състезател e съпътствана от успехи и неуспехи.

25 заявки за 52-ото издание на рали “Стари столици”

“Независимо от това обаче, винаги сме се старали да се развиваме и ако грешим, да поправим грешките си. Амбициите ни са когато имаме успех – на следващо състезание той да бъде по-голям“, обобщи Сурилов и допълни, че се старае участията им със Здравков никога да не остават незабелязани.

Снимка: Shumenonline.bg

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти