Васьор с тежко признание за Ферари

Ръководителят на отбора на Ферари Фредерик Васьор направи едно доста тежко признание за настоящото състояние на славния италиански тим. По думите на французина, който пое управлението на „Черните кончета“ в началото на годината, тимът е много далеч от перфектната структура, която в очите на Васьор ще включва една постоянна еволюция. 

Една от основните задачи пред Васьор при неговото назначаване беше той да заздрави отбора с наемането на ключови хора на ключови позиции. Тази задача обаче не е никак лесна заради периодите, в които хората не трябва да работят, когато сменят тимовете си. Освен това задачата на Васьор беше допълнително усложнена от напускането на Давид Санчес (в посока Макларън) и Лоран Мекис (в посока Алфа Таури).

Ферари обяви раздялата със състезателния си директор преди Гран При на Белгия

В същото време Васьор успя да привлече пърформънс директора на Мерцедес Лоис Сера, който обаче няма да може да започне работата си във Ферари до 2025 година.

„Много сме далеч, но когато вършиш моята работа не трябва да си представяш перфектната структура. Постоянно трябва да се подобряваш и да променяш определени неща. Ако запазиш една и съща структура за две години ще си мъртъв, защото всички останали ще се подобрят.„Искам да кажа, че нямам ясна картинка с неща, които да свърша и да спра. Това ще бъде глупаво. Ще направим някои промени в следващите седмици, месеци и години, защото някои промени отнемат повече време от други. Но има една постоянна еволюци, постоянно подобряване“, обясни Васьор.

Леклер: Ферари има още много работа

Относно болида за 2024 година французинът заяви, че в Маранело вече имат идеят какво трябва да коригират за следващия сезон.

„Да, започваме да придобиваме по-добра идея за ситуацията, за слабостите ни. Но това ще си го запазя за себе си, съжалявам. Определено с всяко следващо състезание ние придобиваме по-ясна картинка за ситуацията“, заяви Васьор.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти