Кой може да се бори с Макс със същата кола?

Благодарение на сериозното превъзходство, което има RB19 на Ред Бул през сезон 2023 година във Формула 1, световният шампион Макс Верстапен няма реални съперници на пистата. Слабата форма на неговия съотборник Серхио Перес в последните пет състезателни уикенда преди „Спа” пък лиши Макс от единствения му пряк съперник и Верстапен се откъсна далеч напред в битката за титлата.

Това развитие на сезона накара много фенове и специалисти да разсъждават по въпроса какво би станало ако другата кола на Ред Бул беше в ръцете на друг пилот, а не на Перес.

Оказа се, че доктор Хелмут Марко, съветникът на Ред Бул във Формула 1, вече има готов отговор по темата. Бившият пилот е уверен, че Перес не може да поддържа темпото на Верстапен, но дали някой друг може?

Доктор Марко пак сравни Макс с най-великите

„Бих казал, може би Алонсо или Хамилтън, но дори да имат същата кола, пак ще им е трудно”, обясни доктор Марко.

Люис: Ако аз карах колата на Перес, на Макс нямаше да му е лесно

За последно Хамилтън се бори с Верстапен за световната титла през 2021, като кампанията завърши със скандалния финал на сезона в Абу Даби, а Алонсо не е бил в битката за титлата от 2012 година, когато все още караше за Ферари. Разбира се, в Ред Бул нямат никакво намерение да привличат Хамилтън или Алонсо, така че ще трябва да приемем твърдението на доктор Марко на доверие.

На Хорнър не му липсват битките с другите отбори

След „Спа” обаче Хамилтън обясни, че ако той кара колата на Перес, на Верстапен няма да му е толкова лесно на върха на класирането, но това беше по-скоро закачка към Серхио и Макс.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти