Доктор Марко: Очаквах Макс да избухне в квалификацията

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко призна, че е очаквал „избухването” на Макс Верстапен в последната част на квалификацията за Гран При на Белгия вчера. Световният шампион записа най-бързата обиколка във финалната част с аванс от 0,8 секунди пред Шарл Леклер с Ферари, а бившият пилот обясни, че обстоятелствата са били подходящи за тази демонстрация на таланта на Макс.

Верстапен е наказан с 5 места за Гран При на Белгия и ще стартира 6-и, но вчерашната демонстрация на възможностите на RB19 на „Спа” беше повече от показателна.

„Ние не направихме гладка втора част на квалификацията. Но в третата част Макс експлодира, което беше невероятна демонстрация. Трябва да ви кажа, че очаквахме да стане нещо такова”, обясни доктор Марко пред Sky Sports Германия.

Верстапен: Беше много напрегнато

Верстапен влезе с последното 10-о време в третата част и проведе интересен спор по радиото със състезателния си инженер Джанпиеро Ламбиазе.

Верстапен унищожи конкуренцията в квалификацията, но Леклер ще стартира първи в Белгия

„Двамата са като стара женена двойка – пошегува се доктор Марко, като цитира шефа на Ред Бул Кристиан Хорнър. – Двамата спореха кога трябва Макс да излезе на пистата. Но сега всичко отново е наред. Така става, когато Макс е под напрежение или когато не се представя както иска и може, защото той винаги иска възможно най-доброто. Това го прави невероятно конкурентен. Макс сбърка в деветия завой, също така и в първия завой не мина както трябва. Но Макс допуска тези грешки само по веднъж, когато напрежението се увеличи, той се справя.”

Силен Никола Цолов стартира 5-и на "Спа"

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти