Никола Цолов: Останах без гуми в последната обиколка!

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа най-доброто си класиране в квалификациите в шампионата – 5-о място на изсъхващата писта „Спа”.

„Квалификацията се получи малко по-различна от тренировката, тъй като спря да вали – заяви след квалификацията Цолов пред агенция LAP.bg. – Знаех, че ми трябва силен втори сектор, за да мина напред. На изцяло мократа писта бях много бърз, като започна да изсъхва стана по-трудно за мен – трябваше да променя линиите в завоите, спирането за завоите. В последната обиколка беше много сухо, но събрах отделните сектори в една обиколка и се получи.”

В спринтово състезание утре Никола ще стартира 8-и, а н основната надпревара в неделя – 5-и. Спринтовото състезание започва утре в 11:00 часа българско време, а основното – в 9:30 ч.

Силен Никола Цолов стартира 5-и на "Спа"

„В края на квалификацията имах проблеми с гумите, но не само аз, тъй като всички карахме с настройки за напълно мокра писта, гумите бяха с по-високо налягане – допълни Никола. – Заради това и задните гуми се износиха много бързо на изсъхващата писта. Последната ми обиколка беше на лимита, останах без задни гуми, в последния сектор щях да се завъртя във всеки един завой, включително и на шикана.”

Никола Цолов 14-ти в тренировката на наводнената "Спа"

Никола прогнозира, че в неделя основното състезание ще е на сухо.

Никола Цолов: Времето ще има важна роля на „Спа”

„За неделя прогнозата е за сухо време, надявам се да е интересно състезание, стартирам напред и имам шанс за добър уикенд – обясни Никола. – И в Унгария имах такъв шанс, но го изпуснахме, сега обаче ще пробваме отново.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти