Норис се извини за счупената купа на Верстапен в Унгария

Ландо Норис поднесе своите извинения за счупването на купата на Макс Верстапен по време на церемонията по награждаването след надпреварата за Гран При на Унгария в неделя.

Не оставяйте трофеите си без надзор около "въоръжения" с шампанско Ландо Норис

Случилото се с трофея на Верстапен се превърна в една от най-обсъжданите теми след уикенда на „Хунгароринг“. До този инцидент се стигна, след като Норис удари своята бутилка с шампанско в подиума, близо до трофея на Верстапен, който беше оставен близо до ръба и след удара от страна на Норис падна и се счупи.

Норис обвини Верстапен за счупената купа в Унгария

По-късно стана ясно, че порцелановият трофей струва 40 000 евро и отнема шест месеца, за да се изработи ръчно. Организаторите на Гран При на Унгария заявиха, че са подготвени за такива инциденти и в най-скоро време Верстапен ще получи дубликат на своята купа.

Купата, която счупи Норис, струва 40 000 евро

Преди началото на уикенда за Гран При на Белгия Норис се върна към събитията от подиума в Унгария и поднесе своите извинения за случилото се с ценната купа на Верстапен.

Хорнър иска Норис да плати счупената купа на Макс

„Първо искам да се извиня. Очевидно нямах намерения да направя нещо такова. Знам колко ценен е порцеланът за унгарците и тяхната култура. Разбира се аз искам да се наслаждавам на празненствата на подиума, но не исках да направя нещо такова. Извиних се на Макс. Знам, че вече се пошегувахме няколко пъти с това, което може би беше грешка. Чувствам се кофти. Ако той го беше направил с моята купа щеше да ми е гадно.„Извинявам се за случилото се и на хората, които са инвестирали времето и усилията си, за да изработят купите. Наистина не исках да се случи. Ще се постарая да съм по-внимателен в бъдеще“, каза Норис по време на вчерашната пресконференция на „Спа“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти