Рикардо: Можех да взема точки в Унгария

Дениъл Рикардо се завърна като титуляр във Формула 1 с Алфа Таури в Гран При на Унгария и завърши 13-и в неделя, като австралиецът е на мнение, че е можел да е много по-напред в крайното класиране.

Рикардо потегли 13-и, но веднага след старта се удари с Ганю Джоу, който създаде голямата бъркотия на спирането за първия завой и стана причината за отпадането на двамата пилоти на Алпин. При инцидента Рикардо беше изблъскан встрани, удари се в Окон, който пък удари Гасли и това беше краят на състезанието за двамата пилоти на Отмар Шафнауер.

Дениъл се върна в състезанието, но от последна позиция и с поражения по пода на колата, след което започна да натиска и успя да прогресира.

Рикардо: Отново усетих удоволствието от карането

“Всичко стана веднага след старта, някой ме удари отзад, последва бъркотията и аз се оказах последен - обясни Рикардо. - После загубих време зад Сарджънт и колите пред него, които бяха образували DRS-влакче. Но когато те влязоха в бокса, имах възможност да карам в чист въздух и сцеплението в гумите се върна. Повикаха ме сравнително рано в бокса и се върнах в трафик, трябваше пак да търся чист въздух, за да мога да поддържам добро темпо.”

В Ред Бул нарушили тавана на бюджетите заради доктор Марко?

Рикардо акцентира на това, че AT04 работи добре, когато не преследва други автомобили, иначе гумите започват да прегряват и колата да губи сцепление.

Как оцени завръщането на Рикардо доктор Марко?

“Имахме добро темпо в Унгария, ако не беше инцидентът в началото, за който нямам вина, можех да взема точки - обясни Дениъл. - Не се бях състезавал от 8 месеца, затова надпреварата беше тежка за мен. Ако си бях запазил позицията от старта, на финала щях да съм по-напред.”

В Италия: За една година Ферари направи скок назад

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти