Не оставяйте трофеите си без надзор около "въоръжения" с шампанско Ландо Норис

Случаят със счупената от Ландо Норис купа на Макс Верстапен след вчерашната Гран При на Унгария се превърна в една от водещите теми след състезанието на „Хунгароринг“.

Пилотът на Макларън, който финишира на втората позиция зад Макс вчера, без да иска счупи трофея на световния шампион по време на празненството с шампионското на подиума. Но интересното е, че Норис бе на път да направи същото и в Гран При на Великобритания преди две седмици, когато той и Верстапен отново завършиха на първите две позиции.

Норис обвини Верстапен за счупената купа в Унгария

И в двата случаят британецът тръгна да изпълнява вече традиционното си празненство с удряне на бутилката с шампионско в земята, за да има по-голямо изригване на течността. И на „Силвърстоун“, и на „Хунгароринг“ той удари бутилката си в стъпалото, на което се беше качил Верстапен, което само по-себе си е доста леко и лесно се разклаща при един подобен удар.

И в двата случая Норис успя да събори трофея на Верстапен, който падна от стъпалото, на което бе качен световният шампион. Вчера обаче това се оказа фатално за порцелановата купа, която беше счупена. За щастие трофеят от „Силвърстоун“ се оказа доста по-здрав, но след тези два инцидента може да се стигне до само един извод – не оставяйте трофеите си без надзор около Ландо Норис.

Купата, която счупи Норис, струва 40 000 евро

Организаторите на Гран При на Унгария вече заявиха, че са подготвени за подобни случаи и почти сигурно Верстапен ще получи дубликат на своята купа. Самата тя струва 40 000 евро и изработката ѝ отнема близо шест месеца.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти