Тото Волф: Ще отвърнем на удара

Шефът на Мерцедес Тото Волф декларира, че бившите шампиони ще продължат развитието на W14 и ще отвърнат на доминацията на Ред Бул този сезон - днес Макс Верстапен донесе рекордната 12-а поредна победа на тима.

“Вчера се получи страхотно с Люис в квалификацията, но се издънихме с Джордж - обясни Волф. - Мисля, че в Гран При на Унгария разполагахме с втората най-бърза кола, но не успяхме да се възползваме от това и накрая спечели Верстапен.”

Волф коментира и старта, където Люис Хамилтън загуби три позиции и потъна от първо на четвърто място до излизането от обратния първия завой на “Хунгароринг”.

Верстапен: Най-накрая направих добър старт

“Стартът също изигра роля за представянето ни днес, но това се случва, може би започнахме много внимателно състезанието заради гумите. В края пък не ни достигаше темпо, но мисля, че колата ни има потенциал за по-добри резултати.”

Хамилтън обясни защо изостана толкова много в началото

И Тото Волф обеща на съперниците и феновете на Мерцедес, че тимът ще се върне на върха на класирането във Формула 1.

Норис счупи купата на Макс на подиума

“Ще отвърнем на удара, ще се върнем в челото, ще печелим състезания и титли, но видяхте сега какво е темпото на Верстапен и Ред Бул. Все едно той кара кола от Формула 1, а всички останали сме с болиди от Формула 2”.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти