Пиастри не знае защо завърши на 30 секунди зад Норис

Оскар Пиастри се движеше на втората позиция в началните етапи на Гран При на Унгария, но бе прескочен от своя съотборник Ландо Норис при първите спирания в бокса. След това австралиецът успя да задържи темпото на своя доста по-опитен съотборник за няколко обиколки, но впоследствие започна да губи темпо.

В крайна сметка Пиастри потъна до петото място на финала, като разликата между него и Норис при преминаването покрай карирания флаг беше над 30 секунди. В интервю пред Sky Sports F1 малко след края на надпреварата Пиастри заяви, че няма идея от къде е дошла тази толкова голяма разлика.

„Първият стинт беше добър, но следващите два бяха средна работа. Просто ми липсваше скорост. Не знам защо. Просто имах проблеми с гумите. Трябва да проверим какво се случи.„В първия стинт свърших много добра работа, но след това има проблеми в следващите два. Все пак съм доволен от петото място. По едно време си помислих, че ще завърша по-назад. Ще видим какво съм можел да направя по-добре. Очевидно колата е способна на повече.„Така че ние ще си извлечем нужните изводи как да работя по-добре с гумите. Това ми едва второто състезание с повече стопове и по-голяма деградация на гумите. Така че в известна степен част от трудностите бяха очаквани, но искам да върша по-добра работа от това“, заяви Пиастри.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти