Станаха ясни последните седем отбора във втория кръг на квалификациите за Шампионската лига

Тази вечер се изиграха последните седем мача от първия квалификационен кръг на Шампионската лига.

В първия сблъсък за вечерта Валмиера претърпя ново поражение с 1:2 от Олимпия (Любляна) и напусна турнира с общ резултат 2:4.

Олимпия отново надви латвийския шампион и чака Лудогорец или Балкани

След това бившият отбор на Станимир Стоилов - Астана, се справи с грузинския Динамо (Тбилиси) и надделя с 2:1, като продължи напред с общ резултат 3:2.Азербайджанският шампион Карабах отново демонстрира повече класа срещу Линкълн Ред Импс от Гибралтар и записа победа с 4:0. Азерите, които бяха единственият отбор, победил българския вицешампион ЦСКА - София в предсезонната им подготовка, продължават към втория кръг от пресявките с общ резултат 6:1.Отборът на Клаксвикар хвърли бомбата на вечерта, разбивайки Ференцварош с 3:0 насред Будапеща и след нулево равенство в първия мач, скромният тим от Фарьорските острови продължи напред.Тимът на Слован (Братислава) се съвзе от колебливото си представяне от миналата седмица, когато записа равенство 1:1 срещу Есперанж от Люксембург, и този път спечели с 2:0.

В най-очаквания мач за вечерта пък Лудогорец постигна големия подвиг, в който мнозина се съмняваха, но на който не по-малко се надяваха, и навакса изоставането от 0:2 срещу Балкани в първия мач. “Орлите” изригнаха пред препълнените трибуни на “Хювефарма арена” и записаха разгромна победа с 4:0.

Лудогорец показа друго лице и този път помете косоварите

В последния мач за вечерта отборите на Ларн и ХИК предложиха най-интригуващата развръзка. Гостите от Финландия бяха спечелили първата среща с 1:0 и поведоха през първото полувреме на реванша, с което си помислиха, че вече са и с двата крака в следващия кръг. Домакините от Северна Ирландия обаче се вдигнаха през втората част и в заключителния четвърт час от редовното време стигнаха до обрат, с който доведоха нещата до две продължения по 15 минути. В добавеното време обаче ХИК бързо вкара втори гол, с който си върна преднината в общия резултат. Финландците успяха да задържат аванса си и се поздравиха с класиране във втория кръг от квалификациите на “турнира на богатите”.

Още от Футбол свят

Виж всички