В Ред Бул са поласкани от действията на техните съперници

Ръководителят на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър коментира копирането на дизайна на RB19 от страна на съперниците на „биковете“ и заяви, че това ласкае хората в Милтън Кийнс. До момента Ред Бул няма загубено състезание през 2023 година, но в последните седмици все повече и повече коли започнаха да наподобяват RB19.

Последно това стори тимът Макларън, чиито последни подобрения превърнаха MCL60 от една от по-слабите коли, в една от по-силните за само две състезания. По-рано подобни промени имаше още за Ферари и Мерцедес, но при тях ефектът не беше толкова голям, колкото при Макларън.

Норис все още е недоволен от поведението на MCL60 в бавните завои

„Тяхната концепция (на Макларън) е много сходна, огледах колата им добре на решетката (във Великобритания). За първи път през тази година виждаме такова копие, ясно се вижда, че тяхната философия е почти същата, като нашата. Те избраха сходен път, което е ласкателно, не е ли?„Беше неизбежно това да се случи. Защо да не копирате нашата кола? Когато има една кола, която се представя толкова силно, колкото нашата, е логично да се опиташ да я копираш, именно това избраха да направят част от отборите. Тяхното представяне на тази писта („Силвърстоун“) беше много силно, но ще бъде интересно да видим как ще се разпределят силите в следващите състезания“, заяви Хорнър пред медиите.

Във Великобритания миналата седмица пилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри финишираха втори и четвърти, като техните класирания не бяха никак случайни. Всъщност те трябваше да са втори и трети, но Пиастри извади лош късмет с колата на сигурността и загуби една позиция от Люис Хамилтън.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти