Олимпиакос обяви заместника на Везенков

Отборът на Олимпиакос посрещна поредното си ново лятно попълнение. “Червено-белите” решиха проблема си с напускането на своя лидер Александър Везенков, който от новия сезон ще бъде заместен от Люк Сикма. Договорът на бившия състезател на АЛБА Берлин ще бъде за една година, като в сделката има опция за още една, обявиха официално от клуба.

Така Сикма се превръща в третия нов играч в редиците на Йоргос Барцокас след Никола Милутинов и Найджъл Уилямс-Гос. Сикма ще се заеме с титулярната роля на позицията тежко крило, с каквато беше натоварен в последните няколко години от престоя си при “албатросите”.

През миналия сезон 33-годишният баскетболист постигна средни показатели от 7.6 точки, 5.3 борби и 4.9 асистенции в 33 мача в Евролигата, докато в германската Бундеслига той записваше по 9.0 точки, 4.8 борби и 4.6 асистенции.

Олимпиакос се насочи към следваща цел за заместник на Везенков

Олимпиакос ще е шестият отбор в кариерата на американеца, който освен за АЛБА преди това е играл още за Ла Палма, Бургос, Тенерифе и Валенсия. Сикма е трикратен шампион на Германия, а също така бе избран за MVP на ЕвроКъп през 2019-а.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти