Дани Рикардо се завърна зад волана на болид от Формула 1

Резервният пилот на Ред Бул Дениъл Рикардо направи своето завръщане зад волана на болид от Формула 1. Това се случи по време на теста на гуми, който се провежда в момента на пистата „Силвърстоун“.

Още преди месеци беше обявено, че австралиецът ще прекара и двата дни на изпитания в RB19, като за него това са първите реално километри с болида на Ред Бул след неговото завръщане в Милтън Кийнс. За него те ще бъдат много важни, тъй като ще подскажат на ръководството на „биковете“ дали Рикардо си е върнал формата, която изглежда загуби в Макларън.

Това се прави с оглед потенциалното завръщане на Рикардо на стартовата решетка, най-вероятно с екипа на Алфа Таури. Напълно е възможно това завръщане да се случи още преди края на този сезон, тъй като Рикардо може да смени Ник де Врийс в следващите седмици.

Тестът не започна по най-добрия възможен начин за Рикардо, който имаше едно завъртане на завой №7 в една от първите си обиколки. Не трябва да се забравя, че на „Силвърстоун“ се тестват гуми, които не се загряват предварително, което може да е допринесло за тази неточност от страна на австралийския пилот.

Освен Рикардо в теста на „Силвърстоун“ участват още няколко отбори и пилоти. Основната тестова програма се поделя между Ред Бул и Хаас, а отборите на Мерцедес и Уилямс бяха добавени в последния момента.

Те обаче участват в един малко по-различен тест, свързан с калниците, които Формула 1 може да въведе за състезанията на мокро още следващата година.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти