Норис все още е недоволен от поведението на MCL60 в бавните завои

Ландо Норис регистрира своя първи подиум от началото на сезон 2023 във Формула 1, след като финишира втори в домашната си Гран При на Великобритания в неделя. Призовото класиране на британеца пред родна публика не беше случайно, тъй като той стартира от второто място и дори беше начело в първите четири обиколки, преди да се случи неизбежното и той да бъде изпреварен от Макс Верстапен.

По-късно Норис трябваше да се отбранява и от атаките на сънародника си Люис Хамилтън, които дойдоха малко след рестарта. Той стори това перфектно и заслужи първото си качване на подиума на „Силвърстоун“.

От Макларън защитиха "нестандартния" избор на гуми на "Силвърстоун"

За него това беше втори пореден уикенд, в който се класира напред, след като в Австрия седмица по-рано завърши четвърти. На „Ред Бул Ринг“ Макларън въведе доста сериозни подобрения по MCL60, които тогава бяха на разположение единствено на Норис. През изминалия уикенд и Оскар Пиастри разполагаше с обновената версия на колата на тима от Уокинг, като австралиецът стартира трети и завърши четвърти, след като нямаше късмет с тайминга на колата на сигурността.

Въпреки тези два поредни силни уикенда Норис призова феновете на Макларън да запазят спокоистиве, тъй като MCL60 все още има някои проблеми за доизглаждане. Британецът визира най-вече стабилността в бавните завои, каквито почти няма на „Силвърстоун“, където преобладават високоскоростните криви.

„Имаме много слаба кола, като казвам слаба имам предвид трагична кола, в бавните завои. Много е трудна за каране. Усещаме, че хората започват да се вълнуват и ги разбирам, но сега отиваме на писти, на които може би хората ще се чудят какво сме направили, защо изведнъж сме се влошили толкова много.„Определено има неща, които сме подобрили като износването на гумите и други дребни неща като тяхното охлаждане и бля, бля, бля, но нищо съществено от тази гледна точка. Просто тази писта ни позволи да се грижим повече за гумите и да ги съхраним в добро състояние по-дълго. Толкова е просто.„Много от нещата зависят от пистата. Аз не искам да се вълнувам. Има добри неща, които дойдоха от подобренията, но все още сме далеч от това, да се борим с Мерцедес, още повече с Ред Бул, на определени места. Така че ние имаме още доста работа за вършене“, обясни Норис.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти