Тест на гуми решава съдбата на Де Врийс

Ник де Врийс е може би е второто най-голямо разочарование на сезон 2023 във Формула 1 след тима на Ферари. Нидерландецът е в своя дебютен сезон в шампионата, но все още няма спечелена нито една точка.

За разочароващото представяне на Де Врийс не спомага и фактът, че той кара най-слабата кола на стартовата решетка в момента, тази на Алфа Таури. С нея съотборникът му Юки Цунода успя два пъти да стигне до точките, финиширайки десети в Австралия и Азербайджан. Японецът пресече финала девети в Испания, където обаче получи доста спорно 5-секундно наказание, което го смъкна извън десетката.

Де Врийс не е изненадан от слуховете за бъдещето си

В същото време най-доброто класиране на Де Врийс е 12-то място от Гран При на Монако. Проблемът за нидерландеца е, че той редовно е сред най-бавните пилоти в квалификациите и много рядко успява да прескочи в Q2. Той също така често допуска и наглед глупави грешки, които му костват време в тренировките.

Магнусен: Де Врийс е доведен до отчаяние

Цялото това натрупване на негативи от страна на Де Врийс много бързо породи спекулациите, че той може и да не изкара цял сезон в Алфа Таури. В Австрия миналата седмица моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко заяви, че нидерландецът има време до лятната пауза да спаси своето място. До нейното начало остават само два уикенд – в Унгария и Белгия другата и по-другата седмици.

Доктор Марко постави ултиматум на Де Врийс

Вчера, след края на Гран При на Великобритания, доктор Марко отново бе помолен да коментира ситуацията с Де Врийс, след неговото 17-то място на „Силвърстоун“. Нидерландецът беше последен от финиширалите надпреварата, в която Цунода завърши на 1.9 секунди пред него на 16-та позиция.

„Е, ние имаме теста на гуми другата седмица и след това ще видим“, каза с озъбеният доктор Марко пред Sky Germany.

Въпросният тест ще се проведе на „Силвърстоун“ утре и в сряда, а в него участие ще вземе Дениъл Рикардо. Австралиецът ще бъде зад волана на RB19, а неговото представяне в тези две дни ще бъде много важно за съдбата на Де Врийс в Алфа Таури. Вече не един и два пъти имаше спекулации, че от Ред Бул обмислят да сменят Де Врийс именно с Рикардо догодина, но изглежда това може да се случи по-рано от очакваното.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти