Верстапен: Беше една луда квалификация

Макс Верстапен завоюва своя пети пореден полпозишън във Формула 1 с една страхотна обиколка в самия край на днешната квалификация за Гран При на Великобритания. С нея той победи с 0.241 секунди Ландо Норис от Макларън, а тройката допълни вторият пилот на тима от Уокинг Оскар Пиастри.

Верстапен разби британските сърца и взе полпозишъна на "Силвърстоун"

След края на квалификацията, в своето телевизионно интервю, Верстапен заяви, че заради влажната писта в Q1 и Q2 той не е натискал максимално, тъй като е знаел, че разполага с бърза кола. Нидерландецът не пропусна да отбележи и добрия резултат на Макларън в днешния ден.

„Благодаря. Беше доста луда квалификация, много напрегната, беше много хлъзгаво на места, но ние направихме нашите си обиколки. В Q3 бях изненадан да ги видя тях двамата (Норис и Пиастри) толкова напред, но е добре за Макларън те да са тук. От наша страна ние сме много щастливи да сме на полпозишъна.„В Q1 и Q2 имаше няколко влажни места, където трябваше да внимаваме. Разбира се натискахме близо до лимита, но знаейки, че имаме бърза кола нямаше смисъл да рискуваме много. Мисля, че това беше причината в Q3, когато се натиска максимално разликата да се отвори малко, но пак тя не беше много голяма. За нас днешният ден е много добър и нямам търпение за утре“, заяви световният шампион.

В утрешното състезание, което ще стартира в 17:00 часа българско време, той ще преследва своята шеста поредна победа. В миналото Верстапен е печелил на „Силвърстоун“, но все още няма победа в Гран При на Великобритания. През 2020 година той триумфира във второто състезание на британското трасе, което носеше името Гран При 70 Години Формула 1.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти