Арсенал обяви новия договор на един от най-важните си играчи от миналия сезон

Централният бранител на Арсенал Вилиам Салиба официално подписа нов договор с клуба, чиято продължителност е до лятото на 2027 година. Французинът, който бе привлечен от Сент Етиеен през 2019-а срещу 27 милиона паунда, се превърна в един от най-важните играчи в обновения състав на Микел Артета. Според мнозина именно неговата контузия, заради която той пропусна последните 12 мача от миналия сезон, е една от причините Арсенал да загуби битката с Манчестър Сити за титлата в Премиър лийг.

Салиба е поредният играч от този състав, който обвързва бъдещето си с Арсенал. Преди него нови договори подписаха Букайо Сака, Габриел Мартинели и Аарън Рамсдейл.

Предишният контракт на френския национал изтичаше след година. Клубът обяви, че през следващия сезон той ще играе и с нов номер - 2.

"Удължаването на договора на Вилиам е нещо, което искахме да направим от дълго време. През миналия сезон той показа колко добър и колко важен е за нашия състав. Вълнуващо е, че има такива способности на едва 22 години. При него, разбира се, има и много още какво да развива", коментира мениджърът на Арсенал Микел Артета.

Според медиите на Острова Салиба ще получава по около 10 милиона паунда на сезон.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти