Луканов: Доволен съм като резултат, но имам и доста забележки

Старши треньорът на Етър Емануел Луканов заяви, че е доволен от показаното в контролата срещу Берое, като отчете и това, по което отборът тепърва има да работи.

„Доволен съм като резултат, но имам и доста забележки. Почнахме леко плахо, после взехме инициативата, но получихме нелеп гол – след центриране от 25 метра не покрихме в пеналта човек. Това е наша слабост и вероятно ще я подобрим. През второто полувреме излязохме по-агресивни, по-напред, успяхме да изравним, а после и спечелихме, но това не е най-важното. Нямаме контузени и това е най-важният елемент от тази част на подготовката. Много добра и ползотворна контрола. Контролите са трансформация на свършеното до момента и както с „Левски“, така и днес се получи много добре.

Длъжни сме да подобрим контрола над топката, начина, по който се защитаваме и вероятно нещата в нападение. Днес почна един състав, срещу „Литекс“ вероятно ще започнат други и за първия мач срещу „Славия„„“ ще преценим кои са най-подготвени.

Трябва да подсилим само още един-два поста и селекцията ще приключи. Чакаме утре човек и търсим още един вътрешен халф. После ако излезе нещо по-добро от това, което притежаваме, може да бъде помислено. Новите попълнения са добре, някои са по-назад, други са в добро кондиционно състояние, липсва им игровият ритъм, но се надявам в оставащите дни да наваксат. Това са опитни хора и с опита и качествата си ще допринесат доста на „Етър“ да се затвърди в елита.

Само Антъни Лебан беше на проби, но още му е рано да играе в „А“ група. Всички други са юноши на клуба, те са във втория отбор и тренират с нас, искаме да ги развием. Няма проблем да ги пускаме в игра, резултатът не е важен, те трябва да израстват като футболисти и като личности и това е нашата цел.“

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти